Лятна занималня „Детска джунгла“

Лятна занималня „Детска джунгла“ 2018-08-28T20:16:33+00:00

ДЕТСКА ЛЯТНА ДЖУНГЛА  и ЛАБОРАТОРИИ НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО И ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ

за деца от 3 до 12 години 

от 25 май до 14 септември

Уникална програма за деца през лятната ваканция.

Всеки ден от седмицата малките експериментатори ще се потапят в различна познавателна дейност и ще търсят отговори на въпроса

???????  КАКВО СЕ СЛУЧВА КОГАТО….
☺ слънцето се усмихва     ☹ е тъмно  ☺ пеем (музика за душата) ☺ ядем
☹ сме болни (без боклуци в нашето тяло)   ☹ се караме ☺ се усмихваме (науката Емпатия)
☺ смесим цветовете ☹ разбираме чужди езици  ☹ планетата плаче  ☺ помогнем на другия
☺ изчезваме    ☺ има малки и големи   ☺ въображението  ни учи ☹ откъснем цвете
☺ природата създава различни форми   ???????
Основен акцент: потапяне в  творческия потенциал, заложен във всяко дете; разпознаване на скритите възможности, като се учим да чуваме вътрешния си глас;  разкриване на емоционалната чуствителност и умението да разбираме хората, както и развитие на усещането за връзка между свободата и отговорността, качества, които губим в динамичната градска действителност. Развитие на Емпатия – ще се учим да разбираме и усещаме чувствата на хората около нас.

КРАТКА ПРОГРАМА – от сутрин до вечер
☺ тема на деня: опознаване на природата, експерименти, познавателни закачки и предизвикателни задачки, изумителни професии, фантастични проекти, създавани от децата
☺ занимателен английски, немски, френски
☺ Мойто здраво тяло – дихателни и укрепващи упражнения
☺ Лаборатории на въображението и експериментите
☺ всеки петък – излет извън София!
☺ незабравимо приключение на конна база: общуване с коне и яздене; приключения в планината; в горещите дни-гмуркане в басейн
☺ Кунг Фу Тоа за деца ☺ Йога ☺ Арт студия ☺ Музикален клас ☺ Шев и творчество
☺ Топъл джунгълски обяд и следобедна закуска – здравословно меню
☺ записване по всяко време за желан от вас срок: почасово, полудневно, целодневно, седмица, месец…Таксата се преизчислява в зависимост от заявения от вас срок!

КАК ПРОТИЧА ДЕНЯТ:
СТЪПКА ПЪРВА.
Когато часовникът удари девет започва Великото  сутрешно раздрусване, обогатено с хоро/ръченица и дихателни упражнения
о СТЪПКА ВТОРА.
Включване на информационния отдел –  ТЕМАТА НА ДЕНЯ: КАКВО СЕ СЛУЧВА КОГАТО……… Поемане на  много познавателни витамини, дозирани спрямо възрастта на децата.
СТЪПКА ТРЕТА.
ЧУЖД ЕЗИК или ЕЗИК НА ЧУЖДЕНЦИТЕ? Задължително включване и придобиване на умения за  комуникация на друг език. Нашите Лъвове ще предложат на всеки да затвърди познанията си по английски или немски, може и по френски, а защо не и по руски .
o  12.30 –  часът на Гладното стомахче. Дежурните сервират топлия джунгълски обяд, по време на който всеки трябва да покаже способностите си по изпразване на чиниите .
ВАЖНА СТЪПКА
Време за почивка – кой как може с единственото условие: БЕЗ ДУМА В УСТАТА И и да не си пречим. Това е часът на легенди и пътешествия в удивителни светове….
СТЪПКА ПРЕДПОСЛЕДНА.
от 14.00 до 16.00
След олекотената почивка – Стани и с идеи се зареди! Бегом към ЛАБОРАТОРИИТЕ НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО и ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ.- (подробности долу)
о ЗАВЪРШИТЕЛНА СТЪПКА: лека следобедна закуска и бегом на Детската площадка! Футболно раздрусване, Народна, Прескочи кобила, Дама, Гоненица, Криеница.

ЕЛАТЕ В ИСТИНСКОТО ЦАРСТВО НА ИСТИНСКОТО ДЕТСТВО!

ПОДРОБНО ЗА ПОЗНАВАТЕЛНИТЕ ВИТАМИНИ И ДЕТСКИТЕ ЩУРОТИИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ЛЯТО

Горещо лято, като в джунглата… А чували ли сте за джунгла в града?! Да, има и такава.
Всяко лято  десетки деца с нетърпение се вливат в джунгълския живот на Детска къща „Оксиния”, където се предлага една невероятна ваканция за вашите малчугани  и то тук, в града, близо до заетите мама и тати.
„Детската Лятна Джунгла” е пуснала корени в столичния квартал Младост-3 и приема зажадняли за приключения хлапета всеки ден от 8.30 до 18.00 ч.
А приключенията започват от първите минути: точно в 9.00 часа се извършва сутрешното раздрусване на заспалите обитатели. Това е  динамична гимнастика, която ще стимулира хлапетата  за активно поемане на дозата познавателни витамини и „хранителни добавки” в часа по чужд език, които им помагат да видят околния свят по различен начин.
Всеки ден обитателите на джунглата изследват природата, учат се да бъдат грижовни към по-слабите, натрупват полезна информация за собственото тяло, за звездите, за тревите, за игрите  и…, разбира се не липсват и малките детски закачки-белички, които не винаги са разрешени вкъщи, а в Детската Джунглата има час за тях. Любопитно ви е, какви са. Не се стряскайте, но всяко хлапе се отпуска и с удоволствие се състезава в….. надплюване с черешови костилки или динени семки, надяждане с торта без да ползва прибори, или само да си направи пръскалка от пластмасово шише и да „повоюва” с водното си оръжие на воля; да издуха най-големия сапунен балон и от ненужните в дома му неща да построи вълшебен замък с невероятни обитатели.

Дали науката е трудна? Това ще опровергаем в Лабораториите на въображението и експериментите. Всеки следобед ще прелистваме страниците на дебелите умни книги и ще си доказваме с много интересни експерименти, че и Аз и Ти можем да бъдем учени, експериментатори и творци.( вж. подробно за всички експерименти долу).
Но дойде ли петъчния ден целият джунгълски отбор яхва джунгломобила и стремглав лети към приключенията извън града: покоряване на планински върхове, исторически места и манастири, плацикане в басейн, управление на каяк, и разбира се, най-любимото – конна езда.

И още. В края на всеки месец в джунглата се вихри най-престижният конкурс. Палавниците демонстрират способностите си, състезавайки се за титлата „Мис и Мистър Джунгла“.
СПАЗВАНЕТО НА ВЕЛИКИТЕ ЗАКОНИ НА ДЖУНГЛАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Извадки от великите закони,създадени от децата и предназначени за децата:
Веднага щом хлапе попадне в Детската джунгла, то опознава Великите й закони:
да не ръмжим силно, да помним, че джунглата е не само за мен, а за теб и за всички нас, да не ядем банана на ближния , да слушаме Лъвовете и много други джунгълски тънкости усвояват новодошлите деца. Старите джунгълски обитатели с охота разясняват списъка от правила на новопостъпилите щурчовци.
В края на джунгълските приключения всеки участник получава сертификат за постигнатите умения и изключителни изяви.
Единственото условие за мама и тати:
Да се доверят на Лъвовете в Джунглата и спокойно да си вършат своята работа. И, разбира се, да имат търпение, когато взимат децата си вечер от Джунглата, защото времето за приключения никога няма да стигне….

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ за ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ  – ТУК

ЛАБОРАТОРИЯ НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО И ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ

В ДЕЙСТВИЕ: всеки ден от 14.00 до 16.00, но не и в петък – прочетете горе къде ни отвежда тогава ДжунглоМобила
(заниманията са включени в програмата на Детската джунгла; или може да ни посетите само за определена тематика; подходящи са за деца от 4 до 12 год.)

С какво ще експериментираме и какво ще научим.

МАГИЯТА НА ВОДАТА:     
Водата е живот. Без вода не можем да съществуваме. Все пак, какво е водата? Каква форма има тя, мирис, вкус, цвят? Какво и как се разтваря в нея? В лабораторията с помощта на опити и наблюдения малките изследователи ще научат за свойствата на най-интересната стихия – водата. Ще извършим полезен експеримент и ще си тръгнем с ярък сувенир.
ТАЙНИТЕ НА ДЕНЯТ И НОЩTА    
Защо денят се сменя с нощ? Защо има затъмнения? Как да определим часът с помощта на сянката? Въпросите са много и в   нашата лаборатория любопитните изследователи ще научат много нови неща за нашата планета, както и ще моделират някои  астрономически явления.  И ОЩЕ… Кой живее в тъмното? Кой го е страх от тъмното? Какъв е цвета  на космоса? Къде отиват звездите през деня?
НЕПОЗНАТИТЕ ЦВЕТОВЕ
Всеки от нас има свой любим цвят? Червен? Или син? Или жълт? А знаете ли, колко силно цветовете въздействат на нашия живот? Как влияе на нас, на нашия характер, на нашите настроения? Какви са цветовете в природата и в заобикалящата ни градска действителност? Какво ни говорят цветовете? Защо животните имат различно оцветяване? Искате ли да направим  първите стъпки в опознаването на света и характерите на хората чрез цветовете? В лабораторията на Детската джунгла ще направите изумителни открития за себе си и за света около вас!
  ШПИОНСКИ ХВАТКИ
Искаш ли да се превърнеш в таен агент 007? Да владееш тайни на езика за шифроване и предаване на секретна информация? Бъдете агенти в нашата Лаборатория и ще ви се разкрият секретите на невидимото писмо, различните видове шифър и сами ще направите тайно послание на специална хартия за вашия приятел.
ЕКСПЕРИМЕНТИ в КУХНЯТА
Какво можем да направим от изостанали продукти в хладилника? Внимание! Не е желателно да го правите вкъщи . Но  в нашата Лаборатория е позволено това, а в къщи само под контрол на родителите!
Под ръководство на наш опитен преподавател децата ще наблюдават редица химически процеси, ще се запознаят със свойствата на веществата и техните реакции. Ще направим многоцветен коктейл (без консумация), ще порисуваме върху мляко, ще събудим маята, и ще гръмнем лимонаден фонтан!
ЗАЩО ГЛАСЪТ „ЗВЪНТИ”?
Гласът на мама, когато ни е пяла или успокоявала… Той звънти някъде в пространството. Какво е звук? Къде се крие той и как се заражда? Как чуваме на разстояние? Какво е „ехо”?
Любознателните изследователи ще научат  за звуковите вълни  и тяхното разнообразие. Практически ще направят опити по създаване на звукови вълни, ще разберат за силата на звуковата вълна и ще проверят дали с помощта на звука може да се местят предмети, ще открият тайните на китарата и ще конструират телефон.
САМИ СИ ПРАВИМ БОИЧКИ ЗА РИСУВАНЕ
Всички обичате да рисувате, но не винаги намирате цветът, който ви трябва.
В лабораторията на Детската джунгла ви очакват многобройни оттенъци на всички цветове на дъгата! Не само че ще научим , от какво се правят боите, но и ще се научим да си ги правим сами и то от най-прости материали. И най-важното е, че младите изследователи ще направят своята уникална боичка и всички заедно ще създадем най-красивата картина.!
ЧУДЕСА от ПЯСЪК
Спомняте ли си като много малки, колко сте се наслаждавали на игра в пясъчника, ами на морския бряг, даже големите строят замъци!  А знаете ли колко тайни пази в себе си ПЯСЪКА? Само в морето ли има пясък? Откъде се появява, какъв е цвета му и защо? От какво е направена стъклената бутилка? Защо птиците ядат пясък?
В нашата Лаборатория малките изследователи ще научат много нови неща за свойствата на пясъка, ще създат разноцветни картини от пясък и ще проследят наяве действието на вулкана!
САМИ СИ ПРАВИМ ПАСТА за ЗЪБИ
Свикнали сме, че пастите за зъби се продават в магазина. А знаете ли, кой е измислил тази паста и защо? Разбира се, пастата за зъби не се появява от само себе си, произвеждат я в заводите.
А как са си чистили зъбите хората преди тя да се появи в магазините? Ами, животните, чистят ли си зъбите?
Какво ни пречи да си направим сами една здравословна паста за зъби, добавяйки правилните компоненти. В нашата лаборатория ще научим какви компоненти са полезни за пастата, ще изключим всякакви вредни смески и безсмислени оцветители – ще е интересно!
ТОК, ЛАМПА и ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
какво знаете за електричеството, откъде се появява, какво се случва? Кога  е светнала първата крушка? Статично електричество и Електромагнитно поле. Пази се от белички!
И разбира се. Да си направим електрическа верига сами, а защо не и оригинална лампа от подръчни материали!
ТАЙНАТА на  САПУНЕНИТЕ МЕХУРИ
Може ли сапунения мехур да се счупи като стъкло? Защо сапунените мехури се преливат? Как да задържим сапунен мехур в ръката? Защо сапуненият мехур е кръгъл?
В Лабораторията ще научим приказната история на сапунения мехур. Ще направим весели сапунени опити и ще се посъстезаваме за най-интересна сапунена фигура! Ще експериментираме със сапунени разтвори, за да получим най-големия и здрав сапунен мехур, както и ще си поиграем с различните оцветявания. Добре дошли в една весела и цветна сапунена приказка!
ШОКОЛАДОВА МЕЧТА
Сигурно сте си мечтали някой ден тайно да останете в шоколадова фабрика и да опитате всички нюанси на този изумителен вкус без да ви притесняват!!!
В Лабораторията на Детската джунгла тази мечта ще се осъществи!
Къде и кога се е появил шоколада? Как се произвежда? Защо всички обичат шоколад?
Ще направим палитра от шоколадови вкусове и форми. Ще си оближем пръстчетата и ще се почерпим с нашите изумителни фантазии!
ТАЙНИТЕ НА ПАРФЮМЕРА
От най-ранно детство се потапяме в изумителния, невидим свят на ароматите. Тайно пробвате парфюма на мама или одеколона на тати.
Обонянието наравно с осезанието, зрението, слуха, е един от начините за опознаване на околния свят..
Увлекателните занимания в Лабораторията на парфюмера ще разкрият на децата тайните на създаването на аромати. Малките изследователи ще научат, кой е създал първия парфюм, какво се е ползвало преди това. Момичетата ще създат своя вълшебен аромат, а момчетата ще направят подарък на мама.
МАЛКИ ПОЛИГЛОТИ в ЛАБОРАТОРИЯТА на ЕЗИКА
Кой казва, че ЧУЖДИЯТ език е чужд?
Ще откриеш, колко е лесно да общуваш на различни езици и само ТУК ще  научиш ВЕЛИКАТА ТАЙНА на ПОЛИГЛОТА. Дали разговаряме само с езика или….има още нещо? Бъди откривател на знайното „незнайно”!
ПЛАСТЕЛИНОВИ МАЙСТОРИ или НЕЩО ДРУГО
Колко е интересно да мачкаш мекия пластелин и да сътвориш най-невероятните неща от него.
А от какво се прави този приятен материал, можем ли сами да го направим и после да измайсторим желаната фигурка?
От какви още материали можем да правим фигурки и да ги оцветяваме? И още нещо: ще приготвим пластелин, който може да се яде
ТРИИЗМЕРНА РЕАЛНОСТ   
в Лабораторията ще се запознаете с  3D-технологиите не само за телевизията, киното, но и за печат!
Ще научите за  2D и 3D –пространства . Самостоятелно ще направите надписи, които ще трансформирате в 3D. ……
ВЕЛИКИТЕ УЧЕНИ И ТЕХНИТЕ ОТКРИТИЯ
Всяка седмица ще се запознаваме с делата на великите хора – учените. Ще извършваме научни опити и експерименти с И. Нютон, Г. Галилей, Коперник, Л.Да Винчи, К Хершел, Ч.Дарвин, Л.Пастьор, Дж. Листер, В.Рентген, М.Кюри, Ърнест Рутерфорд, Уотсън и Крик, К.Лун. Видимият и невидимият свят ще разкрие широко поле за познание, въпроси и отговори.

Допълнителни занимания 18.00-19.00 ( важи само за мес. юни)

  • Клас КУНГ ФУ ТОА  – 2 пъти седм.
  • Йога – 2 пъти седм.
  • Музикален клас -1 път седм.
  • Плуване

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ за ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ  – ТУК

Начало: 25 май, 8.30 часа        Край:  14 септември, 18.00 часа
Месторазположение: ДЕТСКА КЪЩА „ОКСИНИЯ”
ж.к. Младост-3, бул. Александър Малинов 57 ( метростанция Ал.Малинов)
телефони: 02/8762221, 02/9744471      ДЕЖУРЕН: 0888720344,  0887888399

Цената включва: целодневните занимания-сутрешни с чужд език, следобедните Лаборатории, използваните материали; петъчния излет и транспорт. Храната се заплаща допълнително, като предлагаме всекидневно разнообразно меню според желанията. Услуги, които се заплащат допълнително: консултации с  логопед и психолог, поддържащи занимания по математика, български език, усилено изучаване на чужд език, допълнителни часове на престой.  Крайната цена се определя от желания от вас срок и допълнителните услуги. Заплаща се в началото на избрания период. При отсъствие на детето неизконсумираните суми се прехвърлят за допълнителни дни на престой или се връщат.

Свържете се снас за уточняване на цената в зависимост от избрания период и видове допълнителни услуги.

error: Съдържанието е защитено!